Menu

kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich

akcja kulinarna "Tydzień z piwem w tle 2015"

tydzień z piwem w tle 2015

To już trzecia edycja akcji kulinarnej “Tydzień z piwem w tle”. Tegorocznym pretekstem do wybrania terminu jest pierwszy na Górnym Śląsku festiwal piw rzemieślniczych - Silesia Beer Fest. Iluż z nas ma szansę trafić do przydomowych browarów, warsztatów w piwnicy czy innych dość egzotycznych miejsc warzenia piwa? Zapewne niewielu, dlatego to niezwykła okazja by spróbować około 200 najlepszych polskich i zagranicznych piw, pójść na wykłady, panele dyskusyjne, warsztaty i degustacje rzadko spotykanych lub wręcz niedostępnych piw w Polsce.

 

Jak zwykle swoją akcją zachęcam Was nie tylko do picia piwa, ale również do zabawy jego smakiem przy gotowaniu lub pieczeniu. źródłem inspiracji i eksperymentów mogą być przepisy z ubiegłych lat:

2013 - pretekstem do zabawy był Międzynarodowy Dzień Piwa i Piowowarów,

2014 - pretekstem do zabawy było odszpuntowania pierwszej beczki przez burmistrza Monachium, czyli rozpoczęcie Oktoberfestu

 

Zasady są jak co roku:

- piwo wykorzystujemy do gotowania lub pieczenia,
- wpisy można publikować przez Mikser, jak również zgłaszać bezpośrednio mailem - janiolka[at]gazeta.pl,

- tytułem wpisu nie mogą być cyferki i motywy graficzne,

- można dodać dowolną ilość wpisów,

- nie można dodawać wpisów napisanych przed rozpoczęciem akcji

 

 

Zapowiedź konkursu!
Fejsbukowicze mają szansę wkrótce stać się posiadaczami podwójnych wejściówek - także pilnie śledźcie profil Eksperyment Sobotni


festiwal piwa, katowice, śląsk

 

 

 

2-4 października 2015 roku

Porcelana Śląska Park, ul. Porcelanowa 23, 40-246 Katowice

 

 

 

 

 

 

 

 

Tydzień z piwem w tle 2015