Menu

Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły

kabaczki faszerowane po ostrołecku

janiolka

Kuchnia polska Hanny Szymanderskiej nie przypomina tej sprzed lat, wydanej przez Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne. Podstawowa różnica to podział na regiony, a dopiero potem rodzaje dań. Charakter tych dań jest też zupełnie inny. Mają przede wszystk... więcej

tkemali - sos z mirabelek do mięsa

janiolka

Gdy przeczytałam na Obliczach Gruzji o tym sosie, wiedziałam, że muszę go przygotować! Szczęśliwie dzięki lenistwu nie wrobiłam się w robienie go z 10 kg śliwek, bobym się chyba przeklęła. Z 5 kg wyszło mi 28 słoiczków 120 ml. Poniższy przepis dopaso... więcej

pszczoły na polu gryki

janiolka

Jak dla mnie to najsmaczniejszy z miodów. Lubię i jego wyrazisty zapach, smak i ciemny kolor. I wciąż mnie zaskakuje, że ludzie kręcą na niego nosem właśnie ze względu na jego wyrazistość.  W trakcie niedzielnej wycieczki pierwszy raz widziałam ... więcej

© Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci