Menu

kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich

pestki z dyni

janiolka

postanowiłam po pracy spotkać się z koleżanką. szybko przeanalizowałam w myślach zawartość lodówki, i popadłam w zadumę. fasolka szparagowa, seler, 2 pietruszki, krążek fety,za to 4 słoiczki musztardy i 3 puszki tuńczyka. sałatka z tuńczyka? nie, pot... więcej

smakowe wspomnienie z przedszkola

janiolka

lub być może z pierwszej klasy szkoły podstawowej (bo tylko wtedy korzystałam ze stołówki) — coś czego nigdy u mnie w domu nie gotowano. oprócz tej potrawy nie pamiętam żadnego innego stołówkowego wytworu z tego okresu, ani dobrego, ani złego. ... więcej

czego nigdy nie należy robić

janiolka

1. nigdy, ale to nigdy kupować sztucznej śmietany w plastikowej butelce! 2. nigdy, ale to nigdy, kiedy zgęstnieje próbować wytrząchać trzymając butelkę odwrotnie! 3. nigdy, ale to nigdy wytrząchać wprost do garnka z potrawą! bo: 1. plastikowa butelka... więcej

grappa

janiolka

typ włoskiego winiaku gronowego wyrabianego z wytłoków winogronowych. Bezbarwna lub o odcieniu żółtawym, charakteryzuje się swoistym wytłokow-trawiastym zapachem i smakiem. Białe grappy są starsze, dojrzewają kilka lat w szklanych zbiornikach, są naj... więcej

gulasz z fasolką szparagową

janiolka

0,5 kg mięsa na gulasz, 0,5 kg ziemniaków, 1 kg fasolki szparagowej, 1 cebula, cząber, sól, pieprz pokrojone mięso na kawałki obsmażyć na patelni. dodać posiekaną cebulę. gdy się zrumienią dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i również pokrojoną, tyle,... więcej

© kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci