Menu

Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły

ryba zapiekana na szpinaku

janiolka

Moi rodzice najczęściej smażą ryby. Ja lubię je piec. Oprócz soli i pieprzu lubię dodawać świeże zioła lub choćby koperek,nacierać je skórką cytryny i skrapiać jej sokiem. Spotkałam się z opinią, że to zabija smak ryby - jak dla mnie jest wrę... więcej

zupa - krem z pieczonej dyni

janiolka

Tydzień temu walczyłam z podaniem dziecku jarmużu. To nie pierwsze warzywo, na które musiałam znaleźć jakiś sposób. Najgorsze w sumie, że te różne "niesmaki" się zmieniają i to co młoda jadła kiedyś, wcale teraz nie musi jej smakować. Ostatnio znalaz... więcej

kuchnia abchaska - gulasz z wołowiny

janiolka

Postanowiłam zrobić update zdjęciowy i na jego potrzeby przypomniałam sobie przepis na wołowinę po abchasku. Danie dawno nie robione ucieszyło mnie swoją prostą i pełnią smaku. Zdecydowanie polecam je na jesień i zimę! Po przepis kliknijcie w zdjęcie... więcej

smażona wołowina z jarmużem

janiolka

Na widok torby pełnej jarmużu, latorośl powiedziała - gotuj to jak mnie nie będzie w domu. Pech, w najbliższym czasie nigdzie nie wyjeżdża. Pewnie nie jestem osamotnionym rodzicem w tym temacie, choć generalnie nie narzekam, bo większość rzeczy jest ... więcej

© Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci