Menu

kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich

bakłażan zapiekany pod ricottą

janiolka

Ten tydzień upłynął pod znakiem domowego sera. Satysfakcja z jego samodzielnego wykonania podwajała smak i za bardzo nie było problemu z niezagospodarowanymi resztkami. Ale gdybyście się kiedykolwiek zastanawiali, co zrobić z resztką ricotty, to mam ... więcej

domowa ricotta z serwatki

janiolka

W poprzednim wpisie pokazałam wam, jak można zrobić domowy ser koryciński. Z 9 litrów mleka wyszło 1 kg sera, no i zostało z 8 litrów serwatki. Można ją wypić, wykorzystać do kiszenia warzyw , wylać lub w gorącej wymoczyć nogi, ale najpierw warto zro... więcej

domowy ser koryciński

janiolka

Najlepszy ser świata! Do tej pory był dostępny, kiedy odwiedzałam Białystok, a teraz znalazł się w zasięgu ręki dzięki przepisowi Olgi Smile. Mleko od krowy, podpuszczka z marketu budowlanego (Obi jest genialnie zaopatrzone w tego typu rzeczy) i mam ... więcej

brukselka z serem

janiolka

to nie jest danie lekkie i fit, ale kto powiedział, że musi być, skoro można z brukselki zrobić coś co odczaruje szkolne niesmaki. Zdecydowanie polecam przejrzenie innych przepisów z brukselką , a zdecydowanie wypróbowanie duszonej brukselkiz boczkie... więcej

© kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci