Menu

Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły

przetwory

czereśnie marynowane w czerwonym winie

janiolka

W poniedziałek podałam pierwszy z przepisów dostarczonych przez koleżankę, na marynowane czereśnie, więc dziś pora na drugi. A na piątek planuję małą niespodziankę, która przyda się przy wszystkich przetworach, więc zachęcam do odwiedzin! Mąż kupując... więcej

kiszone pieczone buraki

janiolka

to był debiut, który nieomal skończyłby się wyrzuceniem zawartości słoja bez spróbowania. W niedzielę nastawiłam buraki, a w piątek stwierdziłam, że nic się nie dzieje, ani śladu fermentacji. Za to powierzchnia wygląda, jakby miała spleśnieć. No i za... więcej

sałatka grzybowa w słoiku

janiolka

W razie słońca miała być piesza wycieczka po kamieniołomach. Słońca nie było, więc pieszo dotarłam na rynek po jabłka. Wróciłam owszem z jabłkami, ale tez i z kulistą ostrą papryką, grzybami i burakami. Papryczki zostały zamarynowane wg. przepisu , k... więcej

wekowane pulpety ze słoika

janiolka

dziś ostatni przepis w serii obiadów słoikowych. Do tematu jeszcze z pewnością powrócę, gdy tylko znajdzie się pretekst. Cieszę się z maili, w których dzielicie się swoimi uwagami na temat tak przygotowywanych potraw. Nawet nie sądziłam, że tak wiele... więcej

© Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci