Menu

kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich

przetwory

kimchi - najzdrowsze jedzenie świata

janiolka

O tym, że kiszonki są wyjątkowo zdrowe, mówi każdy dietetyk, ale w naszej kuchni ograniczają się one wyłącznie do ogórków i kapusty. Nasi wschodni sąsiedzi kiszą prawie wszystkie warzywa i owoce. Sama w ubiegłym roku sprawdzałam smak kiszonej marchwi... więcej

gruszki z imbirem

janiolka

bardzo lubię miękkie sery pleśniowe w towarzystwie konfitur. na blogu kilkakrotnie mieliście z nimi do czynienia. tu znajdziecie spis wytrawnych konfitur , które pasują i do serów i do mięs. konfitura gruszkowo-imbirowa 1,5 kg gruszek (najlepiej konf... więcej

ogórki małosolne na sucho

janiolka

to chyba hit tegoroczny wszystkich blogerów kulinarnych, więc i u mnie nie może zabraknąć tego przepisu. zwłaszcza, że metoda kiszenia wysoce eksperymentalna! czym się różnią ogórki małosolne robione na sucho, od tych robionych na mokro? przede wszys... więcej

marchew kiszona z imbirem

janiolka

Była już marchew kiszona z koprem , pora więc na bardziej egzotyczne smakowo kiszonki. Mimo, że pokrojona w cienkie plastry, tak samo, jak w pierwszej wersji, pozostaje twarda i chrupiąca. Bardzo jestem ciekawa, jaka będzie po kilku miesiącach. march... więcej

kiszona kalarepa

janiolka

Dziś kolejny przepis na zupełnie nieznanąkiszonkę. Do słoika wpadła młoda kalarepa z koprem. Jeśli szukacie innych warzyw fermentujących, to polecam kiszoną marchew i tegoroczny hit blogosfery ogórki małosolne na sucho. kiszona kalarepa na 1 słoik 0... więcej

© kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci