Menu

kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich

bez mięsa

tortellini z botwinką i serem pleśniowym

janiolka

Sezonowość ma swójurok. Tylko przezpewien czas mamy dostęp do szparagów, truskawek, czy czarnego bzu. Tak samo jest też z bardziej prozaiczną botwinką - młodziutką można zjeść właśnie teraz. I gdy będziecie mieć za sobą już i chłodnik i zupę , to spr... więcej

pilaw hinduski

janiolka

ostatnio braliśmy udział w restaurant week. Wybrałam restaurację Granat w Katowicach. W menu wegetariańskim był ormiański pilaw, pyszny. Odtwarzać restauracyjnych dań nie lubię, więc sięgnęłam do kuchni hinduskiej po najprostszy z prostych przepis. D... więcej

bakłażan zapiekany pod ricottą

janiolka

Ten tydzień upłynął pod znakiem domowego sera. Satysfakcja z jego samodzielnego wykonania podwajała smak i za bardzo nie było problemu z niezagospodarowanymi resztkami. Ale gdybyście się kiedykolwiek zastanawiali, co zrobić z resztką ricotty, to mam ... więcej

bataty ze szczypiorkiem

janiolka

Słoneczko dziś pięknie świeci, więc pora na słoneczne danie. Spotykam się często z pytaniem, co z robić z batatów i widzę zdziwienie na twarzach, gdy mówię, że to samo w zasadzie, co z naszymi ziemniakami.Obawa przed ich słodyczą wręcz paraliżuje. Bl... więcej

© kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci