Menu

kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich

szkoła gotowania

domowy majonez z całego jaja

janiolka

W zasadzie w domu rodziców nie robiło się samodzielnie majonezu, a przynajmniej ja tego nie pamiętam. Dopiero przy jakiejś rodzinnej imprezie u ciotki, zobaczyłam jak go kręci. I w zasadzie na tym się skończyło, bo nie było specjalnie takiej potrzeby... więcej

jak zrobić domowy biały ser twaróg bez gotowania

janiolka

jeśli czytacie etykiety, to z pewnością zauważyliście ileż składników da się upchnąć w takim zwykłym twarogu. więc, jak zwykle postanowiłam rozwiązać ten problem sposobem domowym i przygotować go samodzielnie. z dzieciństwa pamiętam ser biały związan... więcej

uwaga: czas na smardze!

janiolka

Kiedy w maju 2014 zobaczyłam po raz pierwszy w życiu smardze "na żywo" nie sądziłam, że doczekam chwili, gdy będzie je można zbierać w Polsce. A tu proszę, od 17 października 2014 roku przestały podlegać ochronie. po kliknięciu w zdjęcie przeczy... więcej

przyprawa korzenna do pierniczków i grzańców

janiolka

pora zacząć serię świątecznych przepisów! odkąd doczytałam w składzie gotowej przyprawy piernikowej, że występuje tam mąka (!), bawię się w przygotowanie tej mieszanki sama. można ją wykorzystać nie tylko do pierników, również we wszelkiego rodzaju g... więcej

podsumowanie akcji: Tydzień z piwem w tle 2014

janiolka

kolejny wyjazd przede mną, także kolejne piątkowe podsumowanie akcji - tym razem ubiegłorocznej "Tydzień z piwem w tle 2014". cieszę się, że bierzecie w niej udział i mam nadzieję, że w tegorocznej również weźmiecie, bo tym razem pretekstem do niej b... więcej

© kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci