Menu

kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich

przystawki, przekąski, pogryzacze

smażona dynia marynowana

janiolka

sezon na dynie niby się kończy, ale w sklepach jej nie brakuje. panie w markecie nadal nie rozróżniają gatunków, więc kasują zwykłą jako makaronową. a makaronową, piżmową i małą hokkaido jako zwykłą... jak zwróciłam uwagę na złe podpisy, to usły... więcej

jak upiec w domu kasztany

janiolka

Nie mogę powiedzieć, że kasztany goszczą w mojej kuchni za często. Głównie z powodu swojej niedostępności, czasem też przez nędzną jakość tego co w sklepie znajduję (wysuszone lub spleśniałe). Ale choć raz w roku staram się je przygotować. Ze względu... więcej

figi z serem pleśniowym

janiolka

Kiedy w sklepie zobaczyłam jak tanie są teraz figi, to nie mogłam sobie odmówić ich kupieniach z myślą o tarcie. Ale jak się wraca dzień w dzień w okolicy 19, to wszystko czego przygotowanie zajmuje więcej niż 15-20 minut odpada w przedbiegach. Prawd... więcej

paszteciki z kaszanką

janiolka

z ostatnich zawodów mąż wrócił z 3 litrami żurku, kilogramem kiełbasy i kilogramem kaszanki, 0,5 kg masła i jakimiś innymi pomniejszymi grillowymi dodatkami. co się dało zjeść od razu, to zjedliśmy, ale resztę trzeba to było jakoś zagospodarować... więcej

© kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci