Menu

kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich

przystawki, przekąski, pogryzacze

zapiekany kalafior pod kruszonką

janiolka

Ta zieleń kalafiora romanesco działała na mnie tak, że najchętniej zjadłabym go prosto z wody. Ale raczej nie nasyciłoby mnie to na zbyt długo. Dlatego postanowiłam lekko go podpiec z serem i odrobiną boczku. W sam raz na kolację. kalafior pod kruszo... więcej

smażona dynia marynowana

janiolka

sezon na dynie niby się kończy, ale w sklepach jej nie brakuje. panie w markecie nadal nie rozróżniają gatunków, więc kasują zwykłą jako makaronową. a makaronową, piżmową i małą hokkaido jako zwykłą... jak zwróciłam uwagę na złe podpisy, to usły... więcej

jak upiec w domu kasztany

janiolka

Nie mogę powiedzieć, że kasztany goszczą w mojej kuchni za często. Głównie z powodu swojej niedostępności, czasem też przez nędzną jakość tego co w sklepie znajduję (wysuszone lub spleśniałe). Ale choć raz w roku staram się je przygotować. Ze względu... więcej

figi z serem pleśniowym

janiolka

Kiedy w sklepie zobaczyłam jak tanie są teraz figi, to nie mogłam sobie odmówić ich kupieniach z myślą o tarcie. Ale jak się wraca dzień w dzień w okolicy 19, to wszystko czego przygotowanie zajmuje więcej niż 15-20 minut odpada w przedbiegach. Prawd... więcej

© kulinarny Eksperyment Sobotni - przepisy dla ciekawskich
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci