Menu

Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły

sałatka z ravioli, kurczakiem, porem i jabłkiem

janiolka

To taka sałatka, że każdy chyba stwierdzi, że jadł coś podobnego, wystarczy zmienić tylko jeden składnik - ravioli na makaron. Ale są dwa argumenty za tym, by jednak wykorzystać te małe, włoskie pierożki, by po pierwsze nabrała innego wyglądu, a po drugie, dzięki różnorodnemu nadzieniu, nowego smaku. Polecam.  

kurczak, por, jabłko, kukurydza, jajko,

sałatka z ravioli - składniki:

  • 250 g ravioli z serem lub szpinakiem lub grzybami,
  • 1 biała część pora,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 jabłko,
  • 3 jajku ugotowane na twardo,
  • 1 pojedyncza duża pierś z kurczaka,
  • sok z 1 cytryny,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu greckiego,
  • sól, pieprz 
  • olej do smażenia 

sałatka z ravioli - przepis

Pierś kurczaka pokrój w drobną kostkę i zamarynuj na pół godziny w soku z cytryny. Następnie osącz u usmaż. Ugotuj ravioli. Osącz kukurydzę. Pora pokrój w półplasterki, jabłko i jajka w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem i jogurtem. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw na godzinę, żeby się smaki przegryzły.

poduszeczki z ciasta francuskiego z serem pleśniowym i gruszką >

< książki dla nastolatków

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Czytam i recenzuję na CzytamPierwszy.pl

Komentarze (1)

Dodaj komentarz

© Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci