Menu

Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły

risotto z zielonymi szparagami i cukinią

janiolka

Sezon szparagowy jest zbyt krótki, by jeść te warzywa tylko w jeden sposób. Wyciągnęłam z archiwum jeden ze starszych przepisów. Sekcja mięsna do kompletu dostała najzwyczajniejsze upieczone klopsiki. I w takim zestawieniu wszyscy byli szczęśliwi ;)

Przy okazji do zdjęć mogłam użyć pięknych drewnianych drobiazgów ze sklepu Kreatywne Historie, które niedawno wygrałam konkursie: deski do krojenia, łopatki i noża. Po każdym z nich widać, że to nie jest produkcja z taśmy. Do tego  drewno jest w naturalnych kolorach, zaimpregnowane jedynie olejem. Przydadzą się jeszcze nie raz i to nie tylko na planie zdjęciowym.

Po przepis kliknijcie w zdjęcie poniżej:

sezonowe, ryż, klopsiki,

stir fry ze szparagami, makaronem ryżowym, grzybami mun i kurczakiem >

< botwinka na ciepło

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentarze (6)

Dodaj komentarz
  • jjjasmina

    wygląda genialnie

  • kkornelia.kornelia

    idealne danie, mogłabym jeśc codziennie :)

  • honka90

    moje ulubione

  • janin_23

    Uwielbiam risotto ze szparagami :D

  • judi90

    bardzo lubię takie połączenie

  • ania_olon

    Super, w końcu przepis z szparagami :D

© Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci