Menu

Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły

kurczak duszony w occie balsamicznym

janiolka

Ostatnio widziałam konkurs na danie, które składałoby się z nie więcej niż 5 składników. Moja dzisiejsza propozycja spełnia spokojnie ten warunek. Dodatkową zaletą jest, to że pracy przy nim tyle co krojenie składników.

drób, pieczone mięso, pieczarki, gruszki, jesień,

kurczak duszony w occie balsamicznym

  • 500 g kurczaka bez kości,
  • 300 g pieczarek,
  • 300 g gruszek,
  • 150 ml octu balsamicznego,
  • sól, pieprz

Kurczaka pokrój w paski, zalej octem balsamicznym i odstaw na godzinę. Pieczarki pokrój w ćwiartki, gruszki w grube plasterki, dodaj do kurczaka. Piecz 6 godzin w 90 st.C.

żeberka duszone w winie z marchewką i selerem naciowym >

< ciepła salatka z batatów, kaki i kielbasek pieprzowych

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Czytam i recenzuję na CzytamPierwszy.pl

© Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci