Menu

Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły

faszerowany boczek na kanapki

janiolka

ten sposób przygotowania boczku przywiozłam od mamy. nie ma tu szczegółowych wag składników, bo dobiera się to co lubi się najbardziej. stałym elementem jest boczek :)

wieprzowina, mięso pieczone

boczek faszerowany

  • kawałek boczku bez kości,
  • mięso mielone (wieprzowe, drobiowe),
  • natka pietruszki/surowa papryka/żółty ser
  • sól, pieprz, słodka papryka lub suszone zioła

W płacie boczku wytnij głęboka kieszeń. Wewnątrz i na zewnątrz natrzyj solą, pieprzem i przyprawami. Mięso mielone dopraw, jak na kotlety, możesz do niego dodać natkę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę lub żółty ser. Farsz włóż do wyciętej kieszeni, kieszeń zepnij np. wykałaczkami. Piecz w 180 st. C przez godzinę.

bezglutenowa pomidorowa, czyli bez makaronu i ryżu >

< bulgur z brokułem

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • artur884

    Boczek pierwsza klasa :) dawno takiego nie jadłem :)

  • janiolka

    przepis tak prosty, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przypomnieć sobie jego smak :)

© Eksperyment Sobotni: wyjątkowe przepisy, książki i pszczoły
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci