Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Lista Blogów Kulinarnych

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

zBLOGowani.pl


ZrobiszToSam.com - rękodzieło i porady DIY - wyszukiwarka porad DIY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog > Komentarze do wpisu

3 pestki

w tym roku babcia przyniosła od koleżanki 3 pestki dyni z zapewnieniem, że to dynie ozdobne. po latach dyniowej posuchy rodzicom wyrosły dwie dynie, raczej nie ozdobne i nie makaronowe, bo z paskami na skórce. mniejsza wylądowała wczoraj na stole.

faszerowana dynia

faszerowana dynia
1 dynia (ok. 1,7 kg), 40 dkg mięsa indyka, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1-1,5 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej, 1 jajko, sól, pieprz, słodka papryka, oliwa
dynię przekroić w poprzek na pół. usunąć pestki. posmarować ją w środku oliwą, posolić i posypać słodką papryką. wstawić na 20 min. do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
mięso zmielić razem z cebulą. dodać drobno posiekany czosnek, kaszę i jako. przyprawić i dobrze wyrobić. umieścić farsz w podpieczonej dyni i piec godzinę (im większe połówki tym dłużej trzeba piec).

Dyniowe przysmaki

wtorek, 02 października 2012, janiolka
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/10/02 14:47:26
Nie jedno warzywo już faszerowałam, ale dyni jeszcze nie. Fajny pomysł :)
-
2012/10/02 15:20:14
to był i mój debiut :)